Søg
Dansk design på SXSW Interactive 2017
25. november 2016
Dansk Design Center sætter design på agendaen på teknologikonferencen SXSW - bl.a. med paneldebatten ‘Share or Die’ i det officielle program, om fremtidens open source-forretningsmodeller, samt en serie sideløbende events om byer, sundhed og cirkulær forretning.
SXSW Interactive 2017

SXSW Interactive er en af verdens største og mest inspirerende konferencer om nye teknologier, nye markeder, medier og design, og her mødes nogle af klodens mest kreative og radikalt nytænkende aktører for at få inspiration i verdensklasse. 

Dansk Design Center står bag en række forskellige tiltag, både før og under SXSW. I samarbejde med vores søsterorganisationer i henholdsvis Finland og Sverige, dvs. DesignForum Finland og SVID, står vi bag en serie på tre workshops, som sætter fokus på anvendelsen af strategisk design indenfor tre temaer: Sundhed, byudvikling og fremtidens fabrikation. De tre workshops vil være en kombination af oplæg fra nordiske eksperter og virksomheder og vil samtidig indeholde interaktive elementer, hvor deltagerne selv kan prøve kræfter med nordiske designmetoder i praksis.

Vores SXSW-team tæller direktør Christian Bason, Peter Kamph, Christian Villum og Runa Sabroe, og vi ser frem til at sætte dansk og nordisk design på agendaen til det store event i samarbejde med en lang række danske og nordiske virksomheder og aktører.

INDEN SXSW - KØBENHAVN

Torsdag d. 23/2-2017

Uformel get-together inden SXSW

Som opvarmning til SXSW vil vi gerne sætte scenen og dels møde andre aktører, som deltager i 2017-udgaven af konferencen og dels tage hul på diskussioner og temaer med vores hjemlige netværk. Derfor arrangerer en uformel get-together inden afgang. Det sker hos Klub i Linnésgade i København. Arrangementet er for Klub-medlemmer og Dansk Design Centers eget netværk af designere og virksomheder som skal afsted. Kom og mød hinanden over en øl eller et glas vin og kickstart SXSW sammen med os. Vi glæder os til at se jer!

UNDER SXSW - AUSTIN, TEXAS

Fredag d. 10/3-2017

Business as unusual: Co-create your perfect city
Paneldebat/workshop (side event)

 • Sted: Fjord Austin/Chaotic R&D, 319 Congress Ave #200, Austin TX.
 • Tid: Fredag d. 10/3 kl. 16.00-18.00
 • Tilmelding: Åbent hus, kom i god tid for at sikre en plads.

Første workshop i samarbejdet med DesignForum Finland og SVID arrangeres ydermere i samarbejde med Fjord Austin/Chaotic R&D i Austin, og sætter fokus på design i byudvikling. Moderator: Direktør for Dansk Design Center, Christian Bason.

Læs mere om Business as un-usual: Co-create your perfect city

Lørdag d. 11/3-2017

Share or die: Is future manufacturing open source?
Paneldebat i det officielle program

 • Sted: JW Marriott Hotel, 110 E 2nd St, Austin TX (lokale: Salon FG)
 • Tid: Lørdag d. 11/3-2017 kl. 17.00-18.00
 • Tilmelding: Fri adgang med officielt SXSW badge (Interactive eller Platinum)

Dansk Design Center er repræsenteret i det officielle SXSW-program som vært for en paneldebat, hvor vi sammen med ledende internationale eksperter diskuterer fremtidens open source-forretningsmodeller for fremstillingsvirksomheder. 

Læs mere om Share or die: Is future manufacturing open source?

Søndag d. 12/3-2017

Designing empathy in digital health
Paneldebat/workshop (side event)

 • Sted: Fjord Austin/Chaotic R&D, 319 Congress Ave #200, Austin TX.
 • Tid: Søndag d. 12. marts kl. 16-17.30 
 • Tilmelding: Åbent hus, kom i god tid for at sikre en plads.

Andet event i samarbejdet med DesignForum Finland og SVID, og som også sker i samarbejde med det finske designbureau Idean i Austin, sætter fokus på design af fremtidens sundhedssektor

Læs mere om Designing empathy in digital health

Mandag d. 13/3-2017

From waste to profit: Creating business cases from circular thinking
Paneldebat/workshop (side event)

 • Sted: Palm Door, 508 E 6th St, Austin TX.
 • Tid: Mandag d. 13/3 kl.  16.30-17.30
 • Tilmelding: Åbent hus, kom i god tid for at sikre en plads.

Tredie og sidste event i samarbejdet med DesignForum Finland og SVID sætter fokus på design af cirkulære forretningsmodeller i produktionsvirksomheder.

Læs mere om From waste to profit: Creating business cases from circular thinking

Hvis du læser dette og selv skal til SXSW, så vil vi meget gerne høre fra dig. Enten ved ovennævnte pre-event - eller på email til Christian Villum, cvi@ddc.dk, og Runa Sabroe, rus@ddc.dk. Der er adskillige muligheder for at samarbejde under dette års SXSW, enten omkring ovenstående aktiviteter eller i form af yderligere tiltag.