Menu
Søg
Del eller dø #FutureFab
09.06.16
17:00 - 19:00
Hvordan kan virksomheder implementere open source-principper uden at miste deres forretningsgrundlag? Deltag i en #FutureFab-debat om muligheder og udfordringer ved open source-baserede forretningsmodeller.
Eventdetaljer
Tidspunkt
17:00 - 19:00
Dato
09.06.16
Eventtype
Debat
Arrangør
Fremtidens Fabrikation
Adresse
UNDERBROEN
Under Langebro
Christians Brygge 31
1219 København K
Denmark
Share or die

Open source-baserede platforme, serviceløsninger og produkter vokser frem overalt i verden og giver virksomheder og kunder mulighed for at samarbejde om at udvikle og distribuere produkter og serviceløsninger på helt nye måder.
Open source-tilgangen byder på mange nye muligheder, men udgør også en stor udfordring for konventionelle forretningsmodeller, specielt dem som er baseret på IP, patenter og beskyttelse af ophavsrettigheder. I denne paneldebat går vi tæt på disse muligheder og udfordringer, med et særligt fokus på fremstillingsvirksomheder, og snakker om hvordan man kaster sig ud i at lave nye open source baserede forretningsmodeller for produktion af fysiske varer.

Hvordan kan virksomheder være åbne uden at miste deres forretningsgrundlag? Hvordan kan man skabe bæredygtige forretningsmodeller omkring hardware produkter der ikke er patenterede og som alle dermed kan reproducere og sælge? Dette har virksomheder indenfor software og virtuelle produkter eksperimenteret med i lang tid – og med stor succes – men hvordan kan det lade sig gøre, når vi snakker om fysiske produkter? Ude i verden snakkes der meget om muligheder bag open source hardware og design, og overalt pibler der nye, innovative virksomheder og modeller frem. Som et godt eksempel har bilfabrikanten Tesla for nyligt smidt patenterne og lanceret en helt ny og ganske åben produktudviklingsstrategi. Men hvordan griber man det an?

Deltag i denne #FutureFab-debat, hvor Dansk Design Center og UNDERBROEN zoomer ind på muligheder og udfordringer i en ny tid præget af digitaliseret og højteknologisk produktion, og hvor vi konstant udfordres til at innovere og forblive på forkant med udviklingen.

Arrangementet er en del af det globale Open Source Circular Economy Days (#OSCEdays), som løber af stablen i hele verden fra 9.-13. juni 2016. OSCEdays er en åben, distribueret og globalt forbundet begivenhed, hvor eksperter, entusiaster og innovatører fra hele verden arbejder sammen for at udveksle ideer og løsninger, prototyping systemer, produkter og designs baseret på tankerne bag open source og cirkulære økonomier.

Arrangementet foregår på engelsk.

Tilmelding
Bemærk at arrangementet har begrænsede pladser, så tilmelding er nødvendig:

Tilmeld dig her

Om paneldeltagerne

Tomas Diez
Tomas Diez

Tomas Diez er grundlæggeren af Fab By Research Laboratory (ES). Han er en Venezuelsk født Urbanist med speciale i digital fabrikation og dens konsekvenser for fremtidens byer og samfund. Han er grundlægger af Fab City Research Laboratory ved Institute for Advanced Architecture of Catalonia, hvor han også vejleder i design for digital fabrikation. Thomas vejleder i på Royal College of Arts i produktdesign, hvor ha co-fører Exploring Emergent Futures platform. Han koordinerer projekter, arrangemeter og programmer på Fab Foundation, såsom Fab City, Fab Konferencer og Fab Academy på verdensplan.

 

Magnus Christensson
Magnus Christensson

Magnus Christensson er partner og CEO af Socialsquare, et dansk bureau, der udvikler løsninger til et åbent og digitalt samfund gennem teknologi-, business- og organisationsudvikling. Magnus er ekspert i produkt- og service design & innovation, udvikling og ledelse samt laver innovationskonsulent arbejde.

Peter Baeck
Peter Baeck

Peter Baeck er leder af Collaborative Economy Research på Nesta, Storbritanniens innovationsfond. Peter har ledet meget af Nestas forskning i crowdfunding og P2P udlån som en innovativ måde at finansiering produkter og tjenester på. Han er forfatter til Pushing Boundaries (2015), Understanding Alternative Finance (2014), Working the Crowd (2013), Crowdingin (2013) og hjalp med at oprettet Storbritanniens første crowdfunding bibliotek www.crowdingin.com. Peter er en hyppig blogger, kommentator og foredragsholder om crowdfunding og den kollaborative økonomi – og tweeter på @PeterBaeck

Erick Thürmer
Erick Thürmer

Erick Thürmer er CEO for den danske værktøjs fabrikant Thürmer Tools, der arbejder med hvordan 3D printning kan bruges til deres komplekse værktøjs. Thürmer Tools anerkender potentialet i nye teknologier, og ønsker at være på forkant med udviklingen af næste generation af skæreværktøjer med nye materialer og metoder. De har arbejdet på prototyper af 3D printede værktøj siden 2013, og har opbygget en omfattende viden og teknisk ekspertise inden for sådanne produktionsmetoder. Med den stigende efterspørgsel efter tilpassede værktøjer, ønsker de at definere løsninger for det næste årti, og undersøger nysgerrigt potentialet i open source-baserede forretningsmodeller.

Vanessa Carpenter
Vanessa Carpenter

Vanessa Carpenter (moderator) er en Teknologisk Interaction Designer med en passion for at forbinde mennesker.  Hun har specialiseret sig i at skabe muligheder for at kreativt at forbinde mennesker gennem Hackathon, laboratorier, konferencer, workshops, samt en samling af alternative professionelle arrangementer, hvis mål er at få deltagernes hænder beskidt, og skabe varige forbindelser. Hun arbejder på IdemoLab, driver sit eget firma GeekPhysical, og er medlem af det kollaborative interaktive kunst atelier Illutron.

Find vej
Eventet finder sted i Københavns nye maker-værksted UNDERBROEN, som ligger i lokalerne under Langebro (Christians Brygge 31, 1219 København K):

UNDERBROEN
Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox