Menu
Søg
Fra problem til mulighed: Samfundsudfordringer som designmarkeder
20.04.16
15:00 - 17:15
DDC udforsker designpotentialer, designerens rolle, og hvilke kompetencer der skal til for at designe løsninger til den offentlige sektor, især på sundhedsområdet og inden for byudvikling.
Eventdetaljer
Tidspunkt
15:00 - 17:15
Dato
20.04.16
Eventtype
Seminar
Arrangør
Danish Design Centre
Adresse
Danish Design Centre
Frederiksholms Kanal 30
Eventlokalet, Bygning C
1220 København K
Denmark

Samfundet og den offentlige sektor står over for en lang række udfordringer og foranderlige strukturelle landskaber i sundhedssektoren og inden for byudvikling og byplanlægning, offentlige og sociale tilbud samt bæredygtighed.

I mange tilfælde kan designtænkning og designmetoder byde på effektive løsninger, nyskabelser og redskaber og dermed ikke kun bidrage til at håndtere disse udfordringer, men også omdefinere dem som nye markeder for designere, den private sektor og som områder for nye typer af offentlige/private partnerskaber.

DDC udforsker designpotentialer, designerens rolle, og hvilke kompetencer der skal til for at designe løsninger til den offentlige sektor, især på sundhedsområdet og inden for byudvikling. Kom og deltag i en eftermiddag med inspirerende oplæg, konkrete cases og netværksmuligheder.

Tilmelding: Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig. Arrangementet forgår på dansk. Tilmeld dig her

Bemærk: Arrangementet er målrettet designere, som gerne vil træde ind på det offentlige marked. Der er et begrænset antal pladser til rådighed. I tilfælde af at eventet bliver overtegnet, vil DDC forbeholde sig retten til at prioritere ansatte i designvirksomheder. Du får selvfølgelig besked i god tid, hvis du alligevel ikke kan få plads.

Program

15.00 Velkomst ved Christian Bason, CEO i DDC – Designs rolle i forhold til offentlig udvikling

15.20 Præsentation ved Runa Sabroe og Sara Striegler, programledere i DDC – om strategiske platforme: DesignByer og DesignSundhed

15.30 Oplæg ved Lotte Nystrup Lund, strategisk partner i FUTU – Konceptudvikling af byer, bygninger og rum ved hjælp af design

15.50 Oplæg ved Christina Juell-Sundbye, seniorkonsulent i Roskilde Kommune – Hvordan design benyttes i byudvikling?

16.00 Oplæg ved Joan Dürr, chefjordemoder på Aarhus Universitetshospital – Design som værktøj til at forbedre patientforløb 

16.30 Diskussion

17.15 Netværk og vin

Oplægsholdere

Lotte Nystrup Lund, strategisk partner i FUTU
Hør Innovationsbureauet FUTU fortælle om deres erfaringer med at udvikle byer, bygninger og rum ved hjælp af design. Få inspirerende cases fra bl.a. Frederiksberg Kommune, hvor FUTU udviklede koncept for et ganske særligt kultur- og aktivitetshus.

Christina Juell-Sundbye, chefkonsulent i Roskilde Kommune 
Mød Christina Juell-Sundbye fra Roskilde Kommune, som fortæller om, hvordan en bydel blev gjort levende ved hjælp af design. Og hør eksempler på, hvordan design er med til at skabe nye samarbejder mellem vidt forskellige aktører.

Joan Dürr, chefjordemoder på Aarhus Universitetshospital
Mød Joan Dürr, som har været chefjordemoder på Aarhus Universitetshospital i 10 år. Den afdeling Joan leder har 400 ansatte og varetager højtspecialiseret behandling af kvindesygdomme og fødsler. Afdelingen udmærker sig ved mange innovative initiativer, der særligt fokuserer på forbedring og nytænkning af patientforløb og kommunikation. Hør eksempler på flere af disse. 

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox