Menu
Søg

Christina Melander

Programleder
Christina Melander
Agnete Schlichtkrull
Download billede

Christina Melander er programleder med ansvar for Dansk Design Centers strategiske platform Design Dimensioner, som har til formål at skabe ny viden og udvikle nye partnerskaber, projekter og programmer, der bidrager til at professionalisere den danske designbranche og brande dansk design nationalt og internationalt.

Christina er drevet af at udbrede viden om, hvordan design bidrager til at skabe markante positive forandringer, og hvorfor virksomheder, der anvender design strategisk, klarer sig bedre, skaber flere jobs og mere vækst. Derfor brænder Christina for at igangsætte og gennemføre programmer, der ikke blot formidler de gode historier, men som sætter gang i konkrete handlinger.

Christina er bl.a. programchef for Danish Design Award, som hvert år fejrer den forskel design kan gøre for virksomheder og samfund. Danish Design Award gennemføres i et delt ejerskab mellem Dansk Design Center og Design denmark og i 2018 vil der bl.a. være fokus på at udbrede kendskabet til den forskel design skaber internationalt med awarden som løftestang, ligesom det vil være fokus at styrke udvikling og værdiskabelse blandt finalister og vindere gennem community-drevne aktiviteter.

Derudover arbejder Christina bl.a. med kortlægning af de nordiske designressourcer, som skal tilvejebringe data om designbrancher i de alle de nordiske lande. Projektet gennemføres i et tæt partnerskab mellem Dansk Design Center, Norsk Design og Arkitekturcenter, Design Forum Finland, Svensk Industri Design og Design Center Island. Projektet er medfinansieret af midler fra Nordisk Innovation. Christina er desuden faglig sparring for projektlederne og ansvarlig for strategi- og forretningsudvikling.

Christina har været ansat i DDC siden 2000 og har en baggrund som cand.merc i Design and Communication Management fra CBS.

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox