Menu
Søg
Danfoss: ”Et design, der vækker tillid, er det, der bliver valgt”
27. november 2018
Så konkret lød det fra Corporate Design Manager fra Danfoss, Michael Qvortrup, til en breakout session om samarbejde med eksterne designbureauer til konferencen Design Delivers.
Danfoss

Systematisk designstrategisk arbejde med øget fokus på kundernes behov er en af årsagerne til, at teknologivirksomheden Danfoss de seneste år har oplevet massiv økonomisk vækst.

Det århusianske designbureau design-people har hjulpet med at sætte rammerne for det nye strategiske fokus på virksomhedernes kunder og brugere, der sammen med blandt andet investeringer i digitalisering leverede de højeste salgstal i seks år for Danfoss Group i 2017.

En energireduktion på 43 pct. samt en CO2-reduktion på 27 pct. er nogle af de imponerende resultater, Danfoss har opnået siden 2007, blandt andet ved øget fokus på produktdesign og materialer. Resultaterne har givet Danfoss endnu mere blod på tanden, og de har udformet en ambitiøs klimastrategi, som skal nå i mål inden 2030. Overskriften for dét arbejde drejer sig om bedre udnyttelse af de ressourcer, vi allerede har og benytter - ”der skal ikke spares på energien, men energien skal derimod udnyttes,” som det hedder.

I arbejdet med klimastrategien har Danfoss udpeget nogle overordnede globale mega-trends, som forandrer vores verden netop nu, heriblandt digitalisering, urbanisering, klimaforandringer og elektriske systemer som eksempelvis smart grids. I de kommende års arbejde vil virksomheden se, hvordan de kan adressere disse tendenser og udfordringer og ikke mindst bidrage med forandringsorienterede designløsninger.

I samarbejde med design-people vil Danfoss fokusere på de klare strategiske værdier som blandt andet bæredygtighed, ansvarlighed og ordentlighed. Michael Qvortrup fortalte, at det i særdeleshed er behovet for nødvendige og specialiserede kompetencer, ressourcer og ikke mindst friske øje udefra som gør, at Danfoss benytter eksterne designbureauer.

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox