Menu
Søg
Danmark bliver vært for Fab City Global Summit 2017
22. maj 2017
Dansk Design Center, Københavns Kommune, foreningen Maker, Fab Lab UNDERBROEN og Space10 i samarbejde med Fab City Research Lab i Barcelona bliver vært for det officielle Fab City Global Summit 2017 i København d. 7- 8. september 2017.
fabcity
Fab City

Fab City er et globalt fremstød for udviklingen af lokalt produktive og globalt forbundne byer. Flere byer samarbejder her om udviklingen af en ny urban model, hvor produktion og genanvendelse af materialer koncentreres i byerne ved hjælp af ny teknologi og import og eksport i stigende grad centreres om data (information, viden og design). Ambitionen er at skabe resiliente byer, der reducerer energiforbrug og kulstofudledning, men samtidig drastisk øger iværksætteri, lokal produktion og økonomisk vækst. Fab Cities  bygger således på den teknologiske hyperinnovation og entreprenante energi, som vi ser blomstre i ”maker”-bevægelsens Fab Labs i hele verden.

Foreløbigt er knap 20 byer og regioner verden over blevet “Fab Cities”, såsom Barcelona, Paris, Amsterdam, Boston, Detroit og Shenzhen. Projektet involverer  et internationalt konsortium af partnere, der blandt andet involverer Waag Society i Amsterdam, RCA i London, OuiShare i Paris samt virksomheder som Nike og IKEA. I Danmark føres projektet an af Dansk Design Center og Københavns Kommune, men vil bygge en stor og bred gruppe af samarbejdspartnere fra industrien, virksomheder og civilsamfundet.

Den årlige Fab City Global Summit afholdes i 2017 i København. Her vil eksperter i cirkulær økonomi, byplanlægning, digitalisering, nye forretningsmodeller og bæredygtig produktion samles for at udvikle såvel København som andre eksisterende og kommende Fab Cities over hele verden.

Fab City Global Summit 2017 afholdes torsdag og fredag d. 7.-8. september 2017 i København. Program, sted og praktiske detaljer offentliggøres senere på året.

Senest blev Fab City Global Summit afholdt i Amsterdam i 2016. Paris er vært for næste års summit i 2018.

Hvis du er interesseret i at høre mere eller blive involveret, så kontakt:

Dansk Design Center, Christian Villum (cvi@ddc.dk) & Julie Hjort (jhj@ddc.dk)

Læs mere om Fab City

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox