Menu
Søg
Danmarks første designdrevne iværksætter-inkubator går i luften
31. juli 2017
CIID og Dansk Design Center er fra september 2017 valgt som ny operatør til Innovationsfondens Iværksætterpilot-program, InnoFounder, der skaber vækst ved at booste de mest lovende nyuddannede iværksættertalenter. Med valget af Copenhagen Institute of Interaction Design og Dansk Design Center kommer designtænkning i centrum sammen med erfarne mentorer og ekspertrådgivere.
Agnete Schlichtkrull

Innovationsfonden lancerede i 2014 Iværksætterpilotordningen, som et ambitiøst tilbud til de mest talentfulde iværksættere in spe fra de videregående uddannelser i Danmark for at styrke deres evne til at skabe vækstvirksomheder og forretningsidéer med stort markedspotentiale. Nu har Innovationsfonden tildelt et konsortium bestående af Dansk Design Center (DDC) og Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID) rollen som operatør på ordningen - og et helt nyt, unikt designdrevet iværksætterprogram ser dagens lys, inklusiv en lang række ekspertrådgivere, f.eks. Tommy Andersen, Kirsten Drejer og Theis Søndergaard.

Læs om programmet på InnoFounders hjemmeside: InnoFounder.dk

"Vi har store forventninger til koblingen mellem designtænkning og iværksætterne i Innovationsfonden."

Hanne Harmsen, chef for talentområdet og InnoBooster hos Innovationsfonden

— Vi har dygtige iværksættere i Danmark. Der er masser af idéer og energi og selvfølgelig altid plads til forbedring. Noget af det afgørende for iværksætternes succes er deres evne til at skabe værdi for kunderne. Her har vi store forventninger til koblingen mellem designtænkning og iværksætterne i Innovationsfonden, siger Hanne Harmsen, chef for talentområdet og InnoBooster hos Innovationsfonden.

Det nye iværksætterprogram trækker på DDC og CIIDs store netværk i både det nationale og internationale økosystem for iværksætteri, og målet er at skabe et intenst og udbytterigt inkubatormiljø, som kan måle sig med de førende i verden. Programmet henvender sig til de absolut dygtigste og mest ambitiøse iværksættertalenter, som typisk er dedikerede, utålmodige og arbejdssomme. Samtidig er de ofte kendetegnet ved at være smalle i fokus, i mindre grad tværfaglige og - især - ved at have meget fokus på idéudvikling fremfor test og bruger- eller kundeindsigt. Hér kan den designdrevne tilgang i programmet for alvor give et markant løft:

Endemål: Internationale vækstvirksomheder
— Den designdrevne tilgang kan imødegå nogle af iværksætterpiloternes største udfordringer ved at bringe dem tættere på deres brugere, kunder, partnere, m.fl. Samtidig accelererer designtilgangen udviklingen af succesfulde produkter og løsninger, ved konstant at arbejde med brugervendte prototyper og tests, forklarer Christian Bason, CEO for Dansk Design Center og tilføjer: — Vi er overbeviste om, at et stærkt designbaseret og internationalt orienteret forløb kan hjælpe iværksætterne til at udvikle succesfulde ideer, som kan indfri deres ambitioner om vækst. Vores klare målsætning er, at iværksætterpiloterne ender med at skabe ambitiøse, skalérbare og globale vækstvirksomheder.

"Vores klare målsætning er, at iværksætterpiloterne ender med at skabe ambitiøse, skalérbare og globale vækstvirksomheder."

Christian Bason, CEO for Dansk Design Center

Design-drevet iværksætteri
— Vi har med succes implementeret en lang række iværksætter- og forretningsudviklingsprogrammer, netop baseret på en design-drevet tilgang. Med design-drevet mener vi i denne sammenhæng, at såvel strategien som den overordnede forretningsudviklingsproces bygger på kreativ problemløsning og brug af prototyper og iterative forløb. Et vigtigt aspekt ved dette nye iværksætterprogram bliver dets fokus på såkaldt life-centred innovation, der handler om mennesker, snarere end bestemte teknologier eller forretningsmodeller. Det forudsætter, at mennesket og planeten er i højsædet for udviklingsarbejdet og står helt centralt i selve hjertet af innovationsprocessen, siger Simona Maschi, CEO for CIID, og uddyber: — Hvor Silicon Valley er blevet mekka for teknologi-dreven innovation og inkubator-programmer, har Danmark potentialet til at blive et af verdens førende lande indenfor design-dreven innovation og iværksætteri, med fokus på værdiskabelse for mennesker.

"Danmark har potentialet til at blive et af verdens førende lande indenfor design-dreven innovation og iværksætteri, med fokus på værdiskabelse for mennesker."

Simona Maschi, CEO for CIID

Tunge eksperter og mentorer
Programmet giver iværksættertalenterne adgang til en række erfarne, specialiserede domæneeksperter og mentorer i et intenst og ambitiøst forløb med tematiserede workshops, nøgleevents, dyb integration i økosystemer og co-working spaces i hele landet. Eksperterne tæller bl.a. Tommy Andersen, én af landets tungeste business angels og serieiværksættere, stifter af Libratone og medlem af regeringens Iværksætterpanel samt Kirsten Drejer, der også er medlem af Iværksætterpanelet, Co-founder og tidl. CEO, nu Executive Director af Symphogen. Ekspertgruppen tæller også Theis Søndergaard, Co-founder og Chief Product Officer i Vivino med 15 års iværksættererfaring.

Programmet går i luften 3. september 2017, med 19 iværksætterpiloter i det første hold. Herefter begynder omkring nye 20 iværksætterpiloter hver halve år.

 

For yderligere information, kontakt:


Digital redaktør Thomas Louis Vadont, Innovationsfonden
+45 190 5035 / thomas.vadont@innofond.dk

Programleder Christoffer H. Malling, Dansk Design Center
+45 31 31 82 21 / cma@ddc.dk

Fakta om Iværksætterpilotprogrammet InnoFounder

Iværksætterpilotforløbet InnoFounder varer 12 måneder og tilbyder:

  • En månedlig ydelse på 15.000 kr.
  • Et særligt udviklingstilskud pr. iværksætterpilot på 35.000 kr.
  • En plads i co-working space med andre iværksætterpiloter og ligesindede iværksættere.
  • Et skræddersyet, intenst og internationalt orienteret sparringsforløb bestående af fælles workshops med domæneeksperter, individuel sparring med egen mentor og netværksevents med investorer og andre iværksættere.

Programmet er landsdækkende, målrettet nyuddannede fra de videregående uddannelser (Pba, BA, kandidater og PhD’er) og har en optagelsessuccesrate på under 10%, hvilket betyder at kun de mest lovende talenter kommer igennem nåleøjet. 
LÆS MERE: InnoFounder.dk

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox