Menu
Søg
Dansk Design Center søger PRAKTIKANTER til foråret 2019
Vi søger dygtige studerende, der kunne tænke sig at komme i praktik i Dansk Design Center.

Vil du være en del af Dansk Design Center? Som praktikant i Dansk Design Center vil du i tæt samarbejde med husets projektledere og eksterne samarbejdspartnere bidrage til designdrevne forløb, der kan tilføre værdi til erhvervslivet. Vi arbejder for at realisere en række projekter, der alle har fokus på at aktivere designernes tilgang og mindset til at styrke erhvervslivets innovation og vækst.  

Du skal være under uddannelse samt kunne kommunikere på dansk i skrift og tale for at komme i betragtning. Vi søger studerende med kompetencer indenfor forskellige områder, det gælder fx business, design, kommunikation, policy og antropologi. 

Dansk Design Center beskæftiger sig med forretningsområder, der udvikler og driver projekter. Vi søger dygtige praktikanter til: 

Kommunikationsteamet
I kommunikationsteamet bliver du en del af et lille, dygtigt hold af journalister og designere, der sammen skaber indhold til de sociale kanaler og til de events, huset holder. Vi sætter ord og billeder på de gode historier, vi og vores samarbejdspartnere har at fortælle verden. 

Vi søger en praktikant, der er god til at skrive, eventuelt har erfaring med video, forstår sociale medier og har teknisk forståelse. Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke afgørende, hvis bare du er dygtig og arbejdsom. 

Spørgsmål kan rettes til kommunikationschef Katrine Hertz Mortensen på mail khm@ddc.dk eller telefon 20984213. 

Design Ressourcen
Design Ressourcen er Dansk Design Centers forretningsområde, der arbejder for, at Danmark bliver blandt verdens førende hubs for designtalent. Vi søger specifik praktikanter til projekterne:

Danish Design Award
Danish Design Award er Danmarks nationale designpris, som hylder designløsninger der gør en forskel for virksomheder, mennesker og samfundet. Du får mulighed for at komme med helt ind i det maskinrum, som driver prisen, og hvor der særligt i forårssemestret vil være fokus på udvikling og afvikling af jurymøde, formidling af finalister og ikke mindst afvikling af awardshowet. 

Business Thinking for Designers
I løbet af 2019 skal der udvikles indsatser, som kan understøtte, at stadig flere danske designere og designbureauer vokser. Du får mulighed for at indgå i det team, som sammen med målgruppen selv skal udvikle og teste prototyper for indsatser og aktiviteter. 

Spørgsmål kan rettes til programleder Christina Melander på mail cme@ddc.dk eller telefon 29462922. 

DesignSundhed
DesignSunhed er Dansk Design Centers forretningsområde, der skaber nye alliancer mellem virksomheder, designere og offentlige aktører om at transformere og løse komplekse sundhedsudfordringer. 

Vi søger en praktikant med nysgerrighed og kendskab til business, teknologi, design og innovation, der brænder for at udforske og udfordre fremtidens forretningsmodeller og løsninger inden for sundhedsområdet. Du vil være med til at udvikle, gennemføre og planlægge workshops og forløb i tæt samspil med teamet, og bidrage til at indsamle viden, researche på specifikke områder og systematisere viden til resten af teamet og samarbejdspartnere.

Spørgsmål kan rettes til programleder Sara Striegler på mail sgs@ddc.dk eller telefon på 61104778. 

Design Entrepreneurship
Design Entrepreneurship er Dansk Design Centers forretningsområde, der arbejder med at udvikle startups og startup-økosystemet i Danmark med designmetoder som tilgang til hurtig og eksperimenterende innovation. Specifik driver vi Innovationsfondens inkubator InnoFounder i samarbejde med CIID. Her får udvalgte iværksættertalenter mentoring, funding, workshops, co-working spaces i hele landet og adgang til eksperter og investorer, mhp. udvikle deres virksomheder.

Vi søger en praktikant med interesse for og gerne kendskab til startup-økosystemet i Danmark. Du vil bistå med at udvikle og koordinere events i samspil med vores netværk, foretage administrativt arbejde og håndtere sociale medier og digital kommunikation. Du vil sidde med til alle eksterne møder og få både indsigt i og forbindelser til de bedste startups, investorer og community builders, i det danske startup-økosystem. 

Spørgsmål kan rettes til programleder Christoffer Malling på mail cma@ddc.dk eller telefon 31318221. 


Next Business er Dansk Design Centers forretningsområde, der udforsker hvordan design som strategi, mindset og metode kan styrke virksomheder i udviklingen er fremtidens forretningsmodeller. Arbejdet i Next Business er præget af projekter som Sprint:Digital og REMODEL, hvor virksomheder bliver guidet igennem transformationsforløb, der giver dem styrket indsigt i deres kunders behov, ny teknologi og markedspotentialer. Dertil er der fokus på at engagere beslutningstagere i at styrke rammerne for fremtidens forretningsmodeller i samarbejde med virksomhederne. Som praktikant skal du bistå i udviklingen og gennemførelsen af disse forløb samt bidrage til at forstå og formidle effekterne af dem. 

Vi søger en praktikant med indsigt og interesse i krydsfeltet mellem design, forretning og politikudvikling og med konkrete kompetencer inden for udvikling, planlægning og afvikling af events og workshops. 

Spørgsmål kan rettes til programleder Julie Hjort på mail jhj@ddc.dk eller telefon 25758933. 

DesignByer
DesignByer er Dansk Design Centers forretningsområde, der udforsker og styrker designs rolle i byudvikling. Her bringes virksomheder, borgere og offentlige organisationer tættere sammen omkring et fælles fokus på at designe vores byer. Du vil som praktikant være tilknyttet en vifte af projekter eksempelvis en konkurrence, hvor vi søger løsninger som genbruger eller genanvender affald indenfor byggeriet og et samarbejde med Faaborg MidtFyn Kommune om fremtidens mobilitet.

Vi søger en praktikant med kompetencer indenfor teknologi, byudvikling, design eller antropologi. Du skal blandt andet hjælpe med til at udvikle og gennemføre workshops samle op på interview med virksomheder, gennemføre deskresearch. 

Spørgsmål kan rettes til programleder Runa Sabroe på mail rus@ddc.dk eller telefon 20984211. 

Sekretariatet
Sekretariatet bistår ledelsen med kalenderstyring, fællesmøder, ansættelser, udvikling af organisationen og med de politiske relationer til især Erhvervsministeriet. Vi bistår organisationen med at uddrage læring fra projekter, afholdelse events, fundraising, research (specielt indenfor nye digitale teknologier) og konceptualisering af nye projektideer. Du kommer tæt på ledelsen og får et stort indblik i vores arbejde på tværs af forretningsområder. Det er en fordel, hvis du kan formulere engelsk, skriftlige oplæg. 

Vi søger en samfundsvidenskabelig praktikant med digitale kompetencer, der er udadvendt, god til at koordinere, arbejder selvstændigt og har øje for detaljen. Du skal sammen med et team på fire personer varetage en række opgaver for Dansk Design Centers ledelse, bestyrelse og organisation. 

Spørgsmål kan rettes til sekretariatschef Anne Christine Lyder Andersen på mail acl@ddc.dk eller telefon 31317374. 

Om praktikforløbet i Dansk Design Center
Et praktikforløb strækker sig typisk over fire til seks måneder. Præcis opstart og afslutning kan aftales individuelt. Praktikforløbet er ulønnet og skal kunne meritoverføres. Dansk Design Center dækker udgifter til forplejning, IT-udstyr mv.

Om Dansk Design Center 
I tætte partnerskaber med erhvervsliv, designvirksomheder, offentlige organisationer og forsknings- og uddannelsesinstitutioner: 

  • Udvikle og leder vi eksperimenterende designprogrammer fra lille til stor skala 
  • Høste ny indsigt i sammenhængene mellem design, innovation og vækst 
  • Kommunikerer om designs værdiskabelse, for dermed at skabe spredning og forankring af designfremmende aktiviteter nationalt og internationalt. 

Interesseret? 
Send din ansøgning, CV og dokumentation for at du er under relevant uddannelse til job@ddc.dk. Skriv i emnefeltet hvilket område, du søger praktik hos. Vi tager løbende kandidater til samtale.  

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox