Menu
Søg
Danske design-organisationer
14. november 2016
Få overblik over designorganisationer og institutioner i Danmark.

Design denmark
Den danske designbranches organisation: En åben alliance af designere, -tænkere og -brugere, som står sammen om at demonstrere og formidle de positive effekter af design, og for at udvikle og professionalisere egen forretning og faglighed.
http://www.designdenmark.dk/

Designrådet
Designrådets formål er at virke til fremme af design, herunder ved uddeling af priser, afgivelse af udtalelser, deltagelse i og fremme af den offentlige debat, afholdelse af arrangementer, udpegning af designeksperter til domstolene, personer til poster med relation til godt design såsom bestyrelsen for Dansk Design Center og juryer, der uddeler designpriser. Designrådet er uafhængig af økonomiske og politiske interesser.
http://www.danishdesigncouncil.dk/

Design2Innovate
D2i – Design to innovate er en designklynge, der skaber forretningsudvikling og vækst i virksomheder ved brug af design. Design er ikke blot produkter, design er også en metode. D2i er forankret i Region Syddanmark med regionale partnere, nationale medlemmer og internationale samarbejdsrelationer.
http://www.d2i.dk/

Designmuseum Danmark
Designmuseum Danmark er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design, kunstindustri og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek og arkiver udgør det centrale videnscenter for den designhistoriske forskning i Danmark. Museet indsamler og dokumenterer den samtidige udvikling inden for industriel design, møbelkunst og kunsthåndværk. Designmuseum Danmark forsker i kunst- og designhistorie med afsæt i museets samlinger og formidler resultaterne i udstillinger, publikationer og undervisning m.m. 
http://www.designmuseum.dk/

Danske Kunsthåndværkere og designere
Danske Kunsthåndværkere & Designere er en forening for de professionelle, skabende kunsthåndværkere og designere. Foreningen blev stiftet i 1976, har godt 500 medlemmer og er initiativtager til Biennalen for Kunsthåndværk og Design, Kunsthåndværkermarkedet på Frue Plads samt udstillinger i Officinet. Danske Kunsthåndværkere & Designere arbejder kulturpolitisk og er repræsenteret i en række offentlige udvalg og bestyrelser på designskoler, museer og i gallerier og koordinerer desuden deltagelse i udstillinger, messer og konkurrencer i både ind - og udland. http://www.danskekunsthaandvaerkere.dk/

INDEX: Design to Improve Life®
INDEX: er en dansk NPO med global rækkevidde. INDEX: arbejder for at inspirere, uddanne og engagere indenfor design af bæredygtige løsninger på globale problemer. INDEX: inspirerer ved at vise hvordan design kan gøre livet bedre – dette gøres gennem INDEX: Award, verdens største designpris, som er 500.000 EUR værd og bredt anerkendt som den vigtigste designpris på kloden. INDEX: uddanner ved at bruge virkelige udfordringer som læringsressourcer i skoler og talentmassen i skolerne som en ressource for samfundet. INDEX: engagerer gennem organisationens program Design to Improve Life Investment, der fungerer som bindeled mellem designere og investorer.
http://designtoimprovelife.dk/

Danish Fashion Institute
Danish Fashion Institute (DAFI) er en netværksorganisation etableret af den danske modebranche i 2005. Formålet med DAFI er at facilitere et omfattende netværk, som skal udvikle, fremme, markedsføre og drive dansk mode fremad, således at dansk mode styrkes på den internationale scene. Danish Fashion Institute har siden stiftelsen i 2005 stået bag den halvårlige modeuge i København, Copenhagen Fashion Week. I 2008 initierede DAFI projektet NICE (Nordic Initiative Clean and Ethical) som har til formål at assistere og motivere modevirksomheder med at integrere bæredygtighed og social ansvarlighed i deres forretningsprocesser og praksisser mhb. at skabe samfundsmæssig værdi. NICE har siden 2009 stået bag organiseringen af det store internationale topmøde Copenhagen Fashion Summit, som afholdes hvert andet år.
http://www.danishfashioninstitute.dk/

Design Society
Design Society er en erhvervsdrivende fond stiftet af Erhvervsministeriet, Dansk Design Center, INDEX: Design to Improve Life og Danish Fashion Institute. Fonden er stiftet for at skabe en national, samlende og slagkraftig aktør, der kan koordinere den offentligt finansierede vækstindsatsen for design og mode i Danmark. Design Society skal skabe større kritisk masse og sammenhæng mellem nationale, regionale og lokale indsatser for design og mode i Danmark.
http://designsociety.dk/

CIID
Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID) er en international hub for kreative begavelser. CIID’s integrerede struktur skaber et unikt miljø, der omfatter verdensberømt uddannelse, en førende forskningsgruppe, en prisbelønnet konsulentenhed og en start-up inkubator. CIID skaber effekt gennem design af innovative produkter services og miljøer.
​​​​​​​http://ciid.dk/   

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox