Menu
Søg
Design Delivers 2018: Highligts fra konferencen
27. november 2018
170 virksomheder, designere og andre med en interesse i design var samlet i Industriens Hus den 5. november 2018, da Dansk Design Center og Dansk Industri (DI) for anden gang afholdt konferencen Design Delivers og samtidig offentliggjorde helt nye tal om danske virksomheders designanvendelse.

Christian Bason fra Dansk Design Center og Mette Fjord Sørensen fra DI præsenterede de nye tal fra Design Delivers 2018. En af hovedkonklusionerne fra undersøgelsen er, at design fortsat får større betydning. 64 pct. af de virksomheder, der i dag anvender design systematisk, peger således på, at design bliver et vigtigere konkurrenceparameter over de næste fem år.

Efter en keynote fra LEGO var der breakout sessions på programmet omkring fire forskellige veje til at arbejde strategisk med design: Design Sprint (1508), X-labs (SAP), Open Innovation (Novozymes, Stykka og TekPartner) og samarbejde med designbureauer (Danfoss og design-people). Deltagerne skulle også selv på banen og med hinanden vende potentialer og barrierer i forhold til systematisk brug af design.

De netop offentliggjorte anbefalinger fra regeringens Vækstteam for kreative erhverv blev præsenteret af dets formand, Jacob Holm fra Republic of Fritz Hansen, og bagefter fortalte DI’s adm. direktør, Karsten Dybvad, om gevinsterne, der for virksomheder er at høste ved systematisk designanvendelse.

Dagen blev rundet af med en paneldebat med fokus på følgende spørgsmål: Hvad skal der til for at få flere virksomheder til at anvende design systematisk? Deltagerne blev opfordret til at skrive deres bud ned og aflevere til os, hvilket rigtigt mange gjorde. Vi har dykket ned i svarene og lavet et skriv ud fra dem. Det er der blevet følgende ud af:

Publikation
Design Delivers – så lad os bruge det
På konferencen blev deltagerne spurgt om, hvad der skal til for at få flere virksomheder til at anvende design systematisk. Det her er deres svar.

Undersøgelsen Design Delivers 2018
Du kan få et overblik over hovedkonklusionerne fra Design Delivers 2018 og downloade publikationen her. Læs også cases fra publikationen her: Danfoss, Too Good To Go, Matter, ISS, Cramo og SKOV.


Reportager og taler fra Design Delivers 2018
LEGO: Sådan sikrer vi innovation gennem design

Danfoss: "Et design, der vækker tillid, er det der bliver valgt"

Karsten Dybvad: Derfor vinder danske virksomheder på design

Strategisk designanvendelse: POTENTIALER OG BARRIERER

Jesper Schleimann, Digital Transformation Officer, SAP
Louise W. Klinker, Strategy & UX Director og partner, 1508
Thomas Harrit, Partner, HarritSorensen
Lars Thøgersen, CEO, CPH ID & Formand for Designrådet

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox