Menu
Søg
Designrådet: Hvad er der særligt ved dansk design?
4. oktober 2017
Hvad er det danske design-DNA egentlig, og kan vi stadig tale om den som en særlig dansk konkurrencefordel? Designrådet tager temperaturen på dansk design.

I 50’erne og fremefter opnåede Danmark verdensberømmelse med møbeldesign og arkitektur. Lukrerer vi på designguldalderen, eller findes der stadig en særlig dansk design-DNA, vi kan tale om som konkurrencefordel, og som differentierer os fra andre lande?

Vi har placeret en række af Designrådets medlemmer i den varme stol og bedt dem svare på, hvad der er særligt ved dansk design.

Amerikansk design er business, tysk design er videnskab, italiensk design er kunst og dansk design er håndværk.

Christian Holmsted Olesen, museumsdirektør hos Designmuseum Danmark
Anne-Louise Sommer, direktør for Designmuseum Danmark og Christian Holmsted Olesen, museumsdirektør for Designmuseum Danmark

I dansk design er der en ideologi omkring, at det skal være for folket.

Ane Cortzen, tv-vært og arkitekt
Ane Cortzen, tv-vært og arkitekt og Mads Quistgaard, Design Director hos Urgent

Dansk design er noget, som i virkeligheden er enormt funktionelt, og som bare er — uden at det ligesom prøver for meget.

Rasmus Ibfelt, partner og kreativ direktør hos e-Types
Jens Martin Skibsted, stifter og kreativ direktør hos Skibsted Ideation aps og Rasmus Ibfelt, partner og kreativ direktør hos e-Types

Dansk Design DNA-projektet er igangsat af Designrådet og gennemføres i et samarbejde med KADK, Designmuseum Danmark, Design denmark og Dansk Design Center.

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox