Menu
Søg

Distributed Design Market Platform

Distributed Design Market Platform (DDMP) fungerer som en udvekslings- og netværksplatform for den europæiske maker-bevægelse.

Distributed Design Market Platform er et fireårigt projekt finansieret af Den Europæiske Union gennem Creative Europe-fonden. Det fungerer som en udvekslings- og netværksplatform for den europæiske makerbevægelse. Den består af både online og offline aktiviteter som arrangementer, ressourcer, workshops, messer og bootcamps, der fremmer og er fortaler for nye kreative talenter i Europa og deres virksomheds produktivitet og bæredygtighed. Med begivenheder i hele Europa støtter platformen også mobiliteten af ​​spirerende kreativer og deres arbejde.

Maker Movement + Digitalisering af Design = Distribueret design
Distribueret design er et resultat af krydset mellem to globale trends: Maker Movement og digitaliseringen af ​​design disciplinen. Et nyt marked er opstået, hvor kreative personer har adgang til digitale værktøjer, der giver dem mulighed for at designe, producere og fremstille produkter selv. Vi kalder dette distribueret design. Det lyder kompliceret, men ved "distribueret design" refererer vi blot til designs, der er skabt af flere aktører fra hele verden.

Hvorfor Distributed Design Market Platform?
Fremkomsten af ​​Industri 4.0, det globale skift væk fra fossile brændstoffer, klimaforandringer og overforbrug har rejst spørgsmål om karakteren og kulturen af ​​de produkter, vi køber. Gennem Distributed Design Market Platform undersøger og udvikler vi alternativer til masseproduktion og lineære forbrugsmodeller for industrialisering. Vi fokuserer på dataflytning, brug af lokale materiale forsyningskæder og digital fabrikation som et alternativ til bevægelsen af materialer og varer fra produktion til forbruger. Dette system kan give forbrugerne større kontrol over deres endelige produkter ved at give dem en stemme i produktionsprocessen.

Distributed Design Market Platform

For hvem?
Spirerende kreativer I Europa
Vi ønsker at nå alle kreative discipliner, der beskæftiger sig med design og Maker Movement: kreative spillere, makers, kunstnere, arkitekter, forskere, studerende m.m.

Designere
Vi håber at drage fordel af og øge antallet af designere og kreativer, der selv producerer varer ved at integrere ressourcer, som de ikke selv har adgang til. Derudover udnytte digitale platforme til alle aspekter af skabelsesprocessen, til finansiering og udførelse.

Makers
Denne globale bevægelse kombinerer håndværksmæssige færdigheder med et digitalt lag af værktøjer. Vi håber at gavne dette globale samfund af do’ers ved at forbedre forbindelsen mellem dem og de rum, hvor de arbejder som Fab Labs, Makerspaces og Hackerspaces.

Værdierne af Distributed Design Market Platform

  • Støtte – Vi fremmer designere og makers, der arbejder på nye tilgange til produktudvikling og kommercialisering
  • Bæredygtig – Vi fremmer bæredygtig produktion og forbrug med fokus på: produktdistribution og fabrikation, anvendelse af "nul kilometer" i forsyningskæder, open source distribution og produktets cirkulære livscyklus.
  • Åben – Vi fremmer platforme og værktøjer, der hjælper designere fra idé til prototype og fra prototype til produkter og markeder
  • Økosystemik - Vi fremmer en økosystemisk tilgang til både online og offline værktøjer, der kan forbinde designere, makers, producenter og markeder.
Hvem er Distributed Design Market Platform?

Distribueret Design Market Platform er et platformsmedlemskab bestående af 12 partnere, støttet af EU via Creative Europe-fonden og et rådgivende udvalg bestående af eksperter relateret til Distributed Design.

Du kan læse mere om projektet her.

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox