Menu
Søg
Empinno: Hvad måler vi indsatsen på?
Mange offentlige midler, både i Danmark og i EU, går til at hjælpe virksomheder med innovation og vækst. Men hvordan måles der på den indsats?
Designtænkning
Agnete Schlichtkrull

Rigtig mange offentlige midler, både i Danmark og i EU, går til at hjælpe virksomheder med innovation og vækst. Og det bliver der selvfølgelig målt på – med indikatorer, der skal fortælle hvor mange nye produkter eller services, der kommer ud af indsatserne, eller hvor mange nye jobs de fører frem til. 

Dansk Design Center er partner i et tværnationalt projekt, der handler om hvordan regionale myndigheder og erhvervsfremmeaktører kan blive bedre til at måle på det, der kommer ud af projekter finansieret med offentlige midler. Hvad skal der måles på? Hvordan måler vi? Hvor tit skal der måles?

Det kan du få indflydelse på. Hvis du mener, at der f.eks. er alt for stor fokus på at udvikle nye produkter eller services, mens det snarere er din virksomheds evne til at tænke nyt, der er vigtig, hører vi gerne fra dig. Eller hvis du synes, der bør være en anden opfølgning, så der også bliver målt på, hvordan de nye tiltag kommer til at ændre virksomheden på længere sigt. Eller noget helt tredje, som du tænker kunne være vigtigt at få med, når vi måler på, hvordan EU-midlerne kan skabe vækst og innovation.

Den måde, vi måler på, og det vi måler, har selvfølgelig stor betydning for det indhold, der lægges i projekterne. Skriv eller ring til Aase Højlund Nielsen, hvis du har ideer til, hvordan vi kan forbedre den måde, vi måler på. 

Inter
Empinno

Projektet er støttet med midler fra Den Europæiske Union (Den Europæiske Fond for Regionaludvikling).

Baggrund

Empinno Monitoring Smart Specialisation Strategies er et samarbejde mellem regionale myndigheder og erhvervsfremmeaktører i forskellige regioner og lande rundt om Østersøen.

Målet er at udvikle bedre metoder til overvågning af de projekter, der får støtte gennem EU’s strukturfonde. Projektet er et opfølgningsprojekt til projektet Empinno, og finansieres gennem midler fra EU’s Interreg Østersøen program. 

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox