Menu
Søg
Finalisterne til Distributed Design Award 2018 er fundet
17. maj 2018
Her er de fire finalister til den nye pris for distribueret design i Danmark. Vinderen offentliggøres til det prestigefyldte Danish Design Design Award show mandag den 28. maj i Industriens Hus.

Design og designerens rolle udvikler sig og tilpasser sig hele tiden til vores digitaliserede samfund. Vi oplever nu opblomstringen af en ny form for designer, som udfordrer hvordan varer produceres og hvordan kunder relaterer til deres produkter. Vi kalder det distribueret design.

Denne ny designer tager både del i design, produktion og distributionen af deres produkter. De arbejder med ny teknologi og på digitale platforme, der muliggør global deling, co-design og distribution af deres produkter. Flere og flere produkter bliver nu designet og delt på globale platforme. Og de bliver produceret lokalt med lokale materialer i lille skala skræddersyet efter kundens behov.

De fire finalister til Distributed Design Award er:

Beocreate
Nu kan du upcycle dine vintage Bang & Olufsen højtalere, ved at give dem forstærket lyd, bluetooth og WIFI ved hjælp af en BeoCreate 4-kanals forstærker, der er bygget af 3D printede dele, en Rasberry Pi (en mini-computer) og open-source software.

BeoCreate

Stykka
Stykka er en revolutionær ny platform, der lader virksomheder printe skræddersyede møbler efter behov. Stykka udfordrer den eksisterende branche ved at tilbyde skræddersyede produkter til masseproduktionspriser.  

Stykka
Stykka

Nextfood
Nextfood er et automatiseret gro-system, der giver lokale fødevarevirksomheder muligheden for nemt at gro velsmagende, sunde og pesticidefri grøntsager.  Nextfood er bygget på en open source platform, der muliggør demokratiseret, lokal og distribueret planteproduktion.

Nextfood
Nextfood

Wikifactory
Wikifactory er en social design- og produktionsplatform, der gør det muligt for teams at designe sammen, skabe hurtigere og producere smartere. Med inspiration fra software-verdenens open source teknikker muliggør Wikifactory således distribueret og åben produktudvikling fra designfase til produktion.

Wikifactory
Wikifactory

Finalisterne er udvalgt af følgende jury:

  • Thomas Madsen Mygdal, CEO & Co-Founder, Twentythree
  • Tomas Diez, Instigator, Fabcity Research Laboratory
  • Simona Maschi, Co-founder and CEO, CIID
  • Daniel Charny, Creative Director at From Now On and Professor of Design at Kingston University
  • Pil Bredahl, Design and Owner, Pil Bredahl Design

Vinderen offentliggøres til den prestigefyldte Danish Design Award o mandag den 28. maj i Industriens Hus.

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox