Menu
Søg
Finalisterne til Distributed Design Award 2019 er fundet
14. juni 2019
Design bliver i stigende grad brugt i store samarbejder over hele verden – drevet af digitale værktøjer, som bliver brugt til at designe, producere og fremstille produkter. Distributed Design Award fejrer Europas bedste produkter og designs som er lavet på denne måde.

Design og designerens rolle udvikler sig og tilpasses til en ny digitaliseret verden. Vi ser fremkomsten af ​​en ny slags designer, der udfordrer, hvordan varer produceres og hvordan kunder relaterer til deres produkter. Maker-bevægelsen er en global bevægelse for personer, der fokuserer på at lave fysiske projekter, men med et digitalt lag og digitale værktøjer, ofte med samarbejdsprocesser og deling af digitale filer eller dokumentation.

Makers mødes ofte og arbejder i globalt-netværkede laboratorier som Fab Labs, Makerspaces og Hackerspaces, der giver adgang til et lokalt og globalt fællesskab af ligesindede aktører og til flere digitale fabrikationsteknologier, der er i stand til let at fremstille lokale, digitale projekter. Vi kalder foreningen af ​​disse to trends for 'Distributed Design'. 

Disse nye designere og beslutningstagere designer, producerer og deltager selv i distributionen af ​​deres produkter. De arbejder med ny teknologi og digitale platforme, der muliggør global deling, co-design og distribution. Flere produkter er nu designet, oprettet og delt på globale platforme, og produceres lokalt med lokale materialer og som er tilpasset forbrugernes behov.

Distributed Design Award er et partnerskab mellem Distributed Design Market Platform og INDEX: Award, som sætter fokus på bæredygtige løsninger der kan redde vores fremtid.

En af finalisterne er FOS, der laver glas ud af plastikaffald.

Ud af 40 ansøgninger til Distributed Design Award valgte Distributed Design Market Platform 14 projekter fra INDEX: Awards nomineringspulje. Udvælgelseskriterierne var:

 • Distributabel
  Designet kan rejse globalt for at blive fremstillet lokalt; Er design tilgængeligt via digitale platforme? F.eks. gennem et online arkiv eller online arkiv, hvor filer kan downloades. Hvordan er projektet allerede distribueret i verden? Hvor mange gange er det blevet downloadet, lavet, købt, samlet, forked. Hvad er distributionsstrategien? Er den produceret i en central fabrik og afsendt til verden?
   
 • Reproducerbar
  Designet tager hensyn til lokal tilgængelighed og er baseret på globalt tilgængelige materialer og hardware; Kan produktet tillade tilpasning? Hvad er strategien for forsyningskæden og fremstillingen af ​​produktet? Er produktionen af ​​produktet tæt på det endelige forbrug?
   
 • Værdifuld
  Designet skaber værdi for mennesker, virksomheder og /eller samfund. Er der principper for cirkulær økonomi i produktet? Er den designet eller udviklet ved brug af udvidede intelligente værktøjer? F.eks. machine learning eller AI? Forsøger det at løse et specifikt problem?

Af de 14 shortlistede projekter, som nu er blevet annonceret, vil tre projekter blive udvalgt som finalister af en intern jury. Finalister vil blive annonceret på DDMP eventet i Amsterdam på 'We Make the City' og vil deltage i et event i København til september, hvor vinderen af ​​Distributed Design Award vil blive annonceret. 

Finalistløsningerne består b.la. af briller lavet ud af plastikaffald, open-hardware højtalere, et værktøj til forbyggelse af hudkræft samt undertøj med en indbygget alarm, designet til kvinder i Indien. Vi glæder os til at se vinderen! I mellemtiden kan du se et par af finalisterne herunder, eller dykke ned i dem alle sammen her.

KATAPOSTE: Repairable and open audio speakers
Mole Mapper: A small tool for skin-cancer prevention
Digitally Speaking: A smart underwear equipped with safety tech
Hvem er Distributed Design Market Platform?

Distribueret Design Market Platform er et platformsmedlemskab bestående af 12 partnere, støttet af EU via Creative Europe-fonden og et rådgivende udvalg bestående af eksperter relateret til Distributed Design.

Du kan læse mere om projektet her.

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox