Menu
Søg
Her er Dansk Design Centers nye designmentorkorps!
6. oktober 2017
Dansk Design Center kan i dag offentliggøre vores nye korps af 15 designmentorer.
Korpset består af 15 af landets skarpeste designere og innovatører, som vejleder og styrker danske virksomheder i anvendelsen af design.
Agnete Schlichtkrull
Korpset består af 15 af landets skarpeste designere og innovatører, som vejleder og styrker danske virksomheder i anvendelsen af design.

I starten af september bad Dansk Design Center, gennem et open call, landets skarpeste designere og innovatører ansøge om at blive en del af vores nye mentorkorps af designere. Den 1. oktober stod vi med 110 stærke ansøgninger fra designere og innovatører fra hele Danmark. Vi er yderst stolte af at være en del af et dansk designlandskab, der er så stærkt og kompetent, som ansøgningerne vidnede om.

Efter at have læst så mange motiverede ansøgninger fra designere og innovatører af så høj kvalitet er jeg overbevist om, at en ny dansk designguldalder er lige om hjørnet.

Martin Delfer, Global Head of Strategic Alliances, Designit

Mentorkorpset er udvalgt af et særligt udpeget ekspertpanel, som repræsenterer en bred viden om design; fra produkt- og servicedesign over designledelse og -strategi til branding og digitalisering.

Over det næste år vil det være mentorernes opgave at bidrage til at højne standarden for designydelser i danske virksomheder og booste efterspørgslen på designkompetencer, -metoder og -processer.

Vi ved, at to ud af fem erhvervsvirksomheder ikke bruger designere i deres produkt- og forretningsudvikling, men at 90 % af de virksomheder, der anvender design på strategisk niveau oplever øget økonomisk vækst. Derfor er det væsentligt at mobilisere danske designere med henblik på matchmaking med især de mange små og mellemstore virksomheder.

Christian Bason, Adm. direktør, Dansk Design Center

Mentorerne vil arbejde for at styrke små og mellemstore virksomheders forretningsudvikling ved at kvalificere deres brug af designere og designmetoder. Ambitionen er, at virksomhederne dermed rustes bedre til at forstå deres kunder og udvikle nye koncepter, prototyper, forretningsmodeller og konkrete løsninger, der skaber en øget værdi for brugeren. Disse opgaver er mere presserende end nogensinde før, hvor eksisterende forretningsmodeller udfordres af nye digitale muligheder, globalisering og skift i markederne.

På egen hånd har jeg oplevet, hvordan design i en mindre dansk B2B virksomhed effektivt skabte konkret værdi. Med mentorkorpset vil mange danske små og mellemstore virksomheder opleve det samme. De vil komme til at stå stærkere ift. at håndtere de forandringer, som altid er lige om hjørnet.

Rikke B. E. Knutzen, Senior Project Manager, MAN PrimeServ

Dansk Design Centers nye mentorkorps består af:

 • Anders B. Kiertzner, Director of Research and Insights, Attention Group
 • Anne Sofie Voss, ‎Innovation and Insights, YEAHYEAH™ Collective
 • Camilla Waldstrøm, Senior Designer, Designit
 • Daniel Kowal-Andersen, Frontend Prototyping Manager, LEGO
 • Hans Henrik Sørensen, Selvstændig
 • Henrik Kryger Pallesen, Lead Producer & Strategic UX Consultant, Hello Group
 • Katrine Rau, Group Director, Fjord
 • Lars Thøgersen, CEO, CPH ID
 • Lotte Lyngsted Jepsen, Co-founding Partner & User Specialist, Hatch & Bloom
 • Mads Elleberg Petersen, Partner & Direktør, e-Types
 • Mette Mikkelsen, Designer & konsulent, 56NB
 • Simon Skafdrup, Design Manager & CEO, 3PART A/S
 • Sune Kjems, Founder, VIA Design
 • Søren X. Frahm, Manager Insights & Innovation & CEO, Artlinco A/S 
 • Thomas Harrit, Partner, HarritSorensen

Læs mere om de enkelte designmentorer her.

Designmentorkorpset er et led i Designrejsen, som er Dansk Design Centers nye tilbud til små og mellemstore virksomheder. Programmet tilbyder aktiviteter og forløb for ledere eller udviklingsansvarlige, der ønsker konkret at opleve og afprøve, hvordan brug af designmetoder i innovationsprocesser kan bidrage markant til at styrke deres virksomheds vækst og konkurrenceevne.

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox