Menu
Søg
Her er den skjulte dagsorden i BLOX
29. maj 2018
De fleste danskere har opdaget, at der er kommet et nyt markant byggeri på Københavns havnefront. Færre ved, at bygningen handler om intet mindre end Danmarks fremtidige vækst og velfærd.
Christian Bason in the new Danish Design Centre
Agnete Schlichtkrull

Med åbningen af BLOX i maj har danskerne ganske vist fået adgang til en ny smart designshop og skiftende udstillinger om arkitektur, design og byggeri. Men der er også godt nyt til virksomhederne. For også Dansk Design Center flytter ind i det nye store hus på Christians Brygge. Vi arbejder for at gøre design til en ressource som vores virksomheder kan trække på for at skabe løsninger på byernes globale udfordringer – og dermed vækst og arbejdspladser i Danmark.

Planen for indholdet i BLOX opstod oprindeligt i 2013 som del af den daværende regerings vækstplan for kreative erhverv og design. Man ønskede at skabe en opsigtsvækkende, multifunktionel bygning, der skulle huse aktører indenfor byudvikling, arkitektur og design. Huset skulle desuden være et samlingspunkt for iværksættere, virksomheder og institutioner. Det er den sidste del, der er den lidt skjulte - men vigtige - dagsorden for BLOX: At bringe mange forskellige aktører på tværs af discipliner og sektorer sammen for at udløse nye ideer og forretningsmuligheder.

Hos Dansk Design Center arbejder vi for at så mange danske virksomheder som muligt vælger at bruge designernes tænkning, kompetencer og arbejdsmetoder for bedre at gøre sig gældende i en digitaliseret og globaliseret verden. Eksempelvis arbejder vi lige nu sammen med Faaborg-Midtfyn Kommune om at finde gode mobilitetsløsninger for borgere og erhvervsliv i landdistrikterne.

Her inviterer vi til en designkonkurrence med ambitionen om at der udvikles nye, bæredygtige mobilitetsløsninger, der øger borgernes livskvalitet og gør drømmen om et godt og moderne liv på landet til virkelighed. Samtidig stræber vi i projektet efter at skabe vækst for kommunens virksomheder.

I Region Hovedstaden er man gået i gang med at udvikle en strategi for hvordan digitalisering og ny teknologi kan gøre regionen til et bedre sted at leve og arbejde. Når regionen, som i denne forbindelse kalder sig Smart Greater Copenhagen, vil benytte design som metode, er det fordi de investeringer og den udvikling, som regioner og kommuner skal sætte i gang, skal afspejle de behov, borgerne har. Måske kalder den ældre del af befolkningen på nogle helt andre digitale tjenester, end vi ellers går og forestiller os? Regionens løsninger skal med andre ord være båret af, hvad der giver mest mening for borgeren. Dét er godt design.

I Danmark er design en del af vores samfunds DNA. Vi er ikke altid så bevidste om det, men i vores møbler, vores bygninger, vores offentlige infrastruktur, og endda i vores nye digitale virksomheder har godt design været et afgørende pejlemærke for Danmark. Og nu, i bygningen BLOX og i det nye fællesskab den rummer, kan vi pleje den ideudvikling og den gunstige position, vi har på designområdet i Danmark.

I Dansk Design Center er vi ikke isoleret til vores glas- og stålbesatte rammer. Vi sidder måske i en glasbygning på kajen, men sammen med husets forening BLOXHUB har vi netop inviteret 34 iværksættere inden for i bygningskomplekset som en del af Innofounder – en inkubator, vi driver i samarbejde med Innovationsfonden og Copenhagen Institute for Interaction Design (CIID). Iværksætterne vil få deres daglige gang (og op- og nedture) i et hus, hvor designdrevet forretning og ekspertise spirer side om side med en bred vifte af andre virksomheder, der har valgt at være medlemmer af fællesskabet.

Vi er stolte over at være en del af Danmarks nye vartegn for design, arkitektur og nye ideer, og ser frem til at byde erhvervslivet indenfor.

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox