Menu
Søg
Matter: En investering i fremtiden
13. november 2018
Med Matter er pension ikke længere kun tal og procenter – men en investering i en målbar forskel.
Matter

Da fintech-virksomheden Matter (tidligere Penstable) i 2018 indgik et samarbejde med pensionsselskabet Skandia, var det med en vision om at revolutionere den måde, pensionsmidler investeres på. Ambitionen var at skabe en bæredygtig pensionsordning, hvor kunderne undgår investeringer i fossile brændstoffer, våben og tobak, og i stedet investerer mere i f.eks. sundhed og bæredygtig energi. Samarbejdet blev et tydeligt bevis på, at man som en nystartet virksomhed kan skalere på relativt kort tid, når man disrupter og videreudvikler et konventionelt produkt.

Pension er et område, de færreste tænker over i hverdagen, og Matter ønskede at gøre pension relevant, især for den yngre kundegruppe. Virksomheden begav sig derfor ud i en designproces og interviewede over 150 respondenter i Danmark og Holland om deres forhold til pension og bæredygtighed. Matter anvendte en metode baseret på en blanding af dybdegående etnografisk-inspirerede interviews, kortere samtaler og brugertests, og identificerede derigennem en række grundlæggende designprincipper for, hvordan pension bliver engagerende og vedkommende.

"Vores designproces har givet os en større forståelse for vores kundegruppe og guidet udviklingen af vores nye visuelle identitet og digitale platform. Vi har været overraskede over, hvor meget mennesker gør for at leve bæredygtigt i hverdagen. Med Matter har vi villet lave et alternativ, hvor folk også kan gøre en forskel med deres pension."

Niels Fibæk-Jensen, CEO for Matter

Matter fandt frem til, at rigtig mange mennesker gør en masse i hverdagen for at handle ansvarligt over for deres nære og verden omkring dem, men at de samtidigt mangler en forståelse for, hvordan pension kan være en del af en bæredygtig livsstil. Resultatet af designprocessen blev derfor markedets første digitale platform, hvor folk i realtid kan følge de specifikke miljømæssige effekter af deres pensionsinvesteringer og lære mere om de selskaber, deres penge er investeret i.

For at understrege, at man som pensionskunde kan gøre en positiv forskel i dag med sine penge, besluttede Penstable sig for at skifte navn til Matter. Matter kan nu kombinere den solide platform fra samarbejdet med Skandia med et nytænkt produkt og dermed give tryghed og nyskabelse i løftet til kunderne og jagten på vækst.

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox