Menu
Søg
Mekaniske knapper i en verden af touch screens
16. marts 2017
MEC Switches har i samarbejde med designbureauet Produktdesignerne undersøgt, hvordan man gennem visualisering og nye teknologier kan foregribe fremtidens udfordringer.
Virksomhedsdata
Udfordring
Innovationskultur
Sektor
Industri
Branche
Elektronik
Antal ansatte
50-99
Placering
Region Hovedstaden
MEC Switches og Produktdesignerne.dk fandt nye måder at udvikle og teste koncepter i høj hastighed.

MEC Switches er en dansk virksomhed, der siden 1938 har udviklet og produceret kontakter og knapper til elektronikindustrien. MEC Switches designer, udvikler og producerer alle deres produkter og støbeforme in-house i Ballerup, hvilket står i kontrast til den generelle outsourcingtrend blandt danske produktionsvirksomheder. Det medfører en åbenbar udfordring, hvor differentiering i kvalitet og løsninger er virksomhedens eksistensberettigelse. Dog truer nyere teknologier og digitale løsninger som touch screens og talegenkendelse en branche af mekaniske knapper.

“3D-print og nye teknologier har været på agendaen i lang tid i virksomheden. Vi ved, at det kommer til at berøre os, men Plus-programmet inspirerede bl.a. til, hvordan teknologien kunne udnyttes af MEC” Dan Larsen, adm. direktør, MEC Switches

For at følge med udviklingen og sikre at MEC Switches fortsat eksisterer i 2030, har virksomheden brug for at innovere og udforske, hvordan nye teknologier kan optimere deres produkter. MEC Switches og Produktdesignerne indgik derfor i et samarbejde under Plus-programmet, der skulle centrere sig om forretningsudvikling, management af produktporteføljen samt fremtidens teknologiske muligheder fremfor begrænsninger.

mec switches
MEC Switches
mec switches
MEC Switches workshop
mec switches
MEC Switches

Gør fremtiden konkret for at transformere den
Efter de indledende møder stod det dog klart, at udfordringen var mere kompleks end først antaget. MEC Switches’ fokus er hovedsageligt på teknisk performance, men forløbet var en øjenåbner, da både lavpraktiske og strategiske udfordringer ved de eksisterende produkter og processer blev belyst. Det viste sig, at virksomheden måtte foretage en strømlining af det eksisterende produktsortiment, for at kunne have styr på fremtidens løsninger.

Forløbet fortsatte herefter med to workshops, hvor Produktdesignerne inddrog Sune Kjems fra ViaDesign. Formålet med de to workshops var at indsamle indsigter om visionerne for fremtiden blandt ledelse og medarbejdere i virksomheden, samt at introducere design thinking til organisationen. Dette skulle gøres ved at visualisere fremtiden med værktøjet Transformation Maps og derudfra identificere retninger, som skal differentiere MEC Switches fremadrettet.

Rustet til fremtidens disruption
De indledende overvejelser blev testet med MEC Switches’ kunder, som med afsæt i co-creation udmøntede sig i to konkrete produktløsninger. Den ene løsning giver kunderne mulighed for at specialdesigne og producere elementer til MEC Switches’ interface. Den anden løsning er en digital produktkonfigurator, en digital platform hvor kunder har mulighed for at designe og skræddersy et produkt. Produktkonfiguratoren skal således give kunder og medarbejdere et overblik over de eksisterende produkter, mulighed for at vælge produkter online og gøre det nemt at overskue de mange tekniske løsninger og kombinations- og specialiseringsmuligheder, som MEC Switches tilbyder. Virksomhedens in-house produktion havde gjort det muligt at specialfremstille produkter til deres kunder, hvor mange siden er blevet optaget i deres eget sortiment. Som direktøren selv forklarer:

“Vores situation er et resultat af mange års tilfældigheder uden en rød tråd. Kun én ud af alle medarbejderne havde overblik over hele sortimentet. Hvis man ikke selv har det overblik, kan man heller ikke forvente, at kunderne kan få det.” Dan Larsen, adm. direktør, MEC Switches

MEC Swithches og Produktdesignerne udforskede i fællesskab de muligheder, som nye teknologier tillader. Da virksomheden har en lang tradition for at producere in-house, kan deres høje produktionsfaglighed blive en konkurrencemæssig fordel på fremtidens marked.

“Der er ingen tvivl om, hvad designerne har kunnet bidrage med hos os. Hvis man gerne vil flytte sig, er der en klar strategi i at gå fra at tænke, at man kan det hele selv, til at lære fra designmetoder og en inddragende designtilgang. Det har hjulpet mig meget med at tilgå ting anderledes.”

Dan Larsen, adm. direktør, MEC Switches

Et ingeniør-mindset under forvandling
I processen undersøgte og visualiserede Produktdesignerne en strategisk vision for virksomheden og leverede konkrete prototyper til at løse de mere produktorienterede udfordringer. Det har allerede resulteret i flere nye projekter om de teknologiske muligheder for virksomheden. Og for direktøren er det første frø til et nyt designdrevet mindset sået i MEC Switches:

“Der er ingen tvivl om, hvad designerne har kunnet bidrage med hos os. Hvis man gerne vil flytte sig, er der en klar strategi i at gå fra at tænke, at man kan det hele selv, til at lære fra designmetoder og en inddragende designtilgang. Det har hjulpet mig meget med at tilgå ting anderledes.” Dan Larsen, adm. direktør, MEC Switches

 

Denne tekst er tilgængelig under en Creative Commons CC-BY-NC-ND licens. Læs mere

Publikation
Download alle cases
Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox