Menu
Søg
Ny challenge: Sundhedsdata redder liv
7. oktober 2019
Med Life Data Challenge inviterer Erhvervsstyrelsen og Dansk Design Center private virksomheder til at udforske nye sundhedsydelser, der er baseret på danske sundhedsdata.
Daria Nepriakhina

Data er en af ​​de mest værdifulde kilder til at forme vores fremtid. Men hvordan kan vi bruge data til at opbygge nye løsninger til det fælles gode på tryg og gennemsigtig vis?

I efteråret samarbejder Dansk Design Center med Erhvervsstyrelsen for at åbne op for potentialet i danske sundhedsdata. Danmark er internationalt kendt for kvaliteten af ​​sine sundhedsdata på grund af landets årtier lange tradition for registrering og journalisering af patientsager.

”Vi har en exceptionelt høj kvalitet, når det kommer til sundhedsdata i Danmark – ligesom vi har meget høje standarder for dataetik. Det er data, der kan være med til at redde liv og udvikle nye sundhedsløsninger, hvis vi bruger dem klogt. Konkurrencen handler om at få nye ideer til, hvordan vi gør det bedst,” siger Erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter: ”Vi kommer ikke til at gå på kompromis med datasikkerheden eller borgernes fortrolige oplysninger. De virksomheder, der deltager, får derfor ikke adgang til nye eller flere metadata end dem, der allerede er offentligt tilgængelige i dag.”

Med Life Data Challenge inviterer vi danske og internationale virksomheder til at arbejde konceptuelt med danske sundhedsdata for at udvikle nye løsninger og muliggøre nye offentlig-private partnerskaber.

“Sundhedsdata er pulsen i fremtidens sundhedsydelser. Ved at anvende det betydelige udbud af danske sundhedsdata, ansvarligt og i anonymiseret form, kan vi designe løsninger, der forbedrer kvaliteten af sundhedsydelser og i sidste ende redder liv,” sidder adm. direktør i Dansk Design Center Christian Bason.

Simone van der Koelen

Sundhedsdata er pulsen i fremtidens sundhedsydelser. Ved at anvende det betydelige udbud af danske sundhedsdata, ansvarligt og i anonymiseret form, kan vi designe løsninger, der forbedrer kvaliteten af sundhedsydelser og i sidste ende redder liv.

CEO i Dansk Design Center, Christian Bason

Deltag i Life Data Challenge
Life Data Challenge er åben for indsendelser fra 11. oktober til 4. november.

I løbet af oktober får potentielle ansøgere mulighed for at koordinere individuelle informationssessioner med projektansvarlige for at besvare eventuelle spørgsmål, de har vedrørende udfordringen.

En international jury af eksperter inden for teknologi og sundhed vil evaluere ideerne, og blandt fem finalister bliver vinderen annonceret ved den officielle prisceremoni den 29. november.

Læs meget mere og indsend din idé på Challenge.dk.

 

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox