Menu
Søg
Ny dansk-koreansk samarbejdsaftale om design
28. oktober 2016
I forlængelse af statsminister Lars Løkke Rasmussens officielle besøg i Sydkorea har Dansk Design Center og Korea Institute of Design Promotion indgået en samarbejdsaftale omkring designfremme.

I forbindelse med en ceremoni under det første officielle danske besøg i Sydkorea i 25 år har Dansk Design Center og dets sydkoreanske søsterorganisation indgået en samarbejdsaftale om i fællesskab at fremme designanvendelse, vidensudveksling og samspil mellem sydkoreanske virksomheder og danske designere.

- Vi glæder os over aftalen, der bl.a. er kommet i stand fordi Korea Institute of Design Promotion og Dansk Design Center ser meget ens på flere ting på mål- og visionsniveau. Vi har en klar fælles opfattelse af, at design er essentielt for vækst og værdiskabelse i et globalt videnssamfund med rivende teknologisk udvikling, siger Dansk Design Centers administrerende direktør, Christian Bason, og fortsætter:

-Aftalen betyder blandt andet, at vi vil styrke vidensudvekslingen omkring design og vækst mellem vores lande og organisationer; etablere en fælles platform for udvidet samarbejde omkring design og designfremme samt understøtte muligheder for interaktion imellem danske designbrands og designvirksomheder og sydkoreanske virksomheder indenfor f.eks. produktion eller teknologi.

- I Dansk Design Center håber vi dels, at dette kan være med til at åbne nye muligheder og markeder for dansk design - som allerede ser massiv fremgang på eksportområdet i disse år - og dels kan være en platform for at udforske designs potentiale for at finde ny veje til vækst i krydsfeltet mellem fremstormende nye teknologier, nye produktionsmetoder og nye forretningsmodeller. Ikke mindst hér kan et designsamarbejde med en teknologisk frontløber som Sydkorea være rigtigt spændende, hvor vores unikke danske design-DNA kan være med til at menneskeliggøre teknologien, slutter Christian Bason, som har underskrevet aftalen sammen med sin koreanske pendant, Yongbin Jung, President for Korea Institute of Design Promotion.

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox