Menu
Søg
OPEN CALL: Skab fremtidens open source forretningsmodeller med REMODEL
30. oktober 2017
Kom med i nyt vækstprogram for produktionsvirksomheder og udnyt forretningspotentialet i åben innovation.

REMODEL har til formål at udforske nye open source-baserede forretningsmodeller for danske produktionsvirksomheder. Målet er at de deltagende danske virksomheder bliver i stand til at operere i nye, internet-drevne, co-creation økonomier og udvikle innovative produkter, som samskabes med online communities.

Som dansk produktionsvirksomhed kan du nu ansøge om at være med i REMODEL-programmet, og udvikle kompetencerne til at skabe jeres helt egen open source-baserede forretningmodel. Hør eksempelvis hvordan virksomheder som Bang & Olufsen og Thürmer Tools har været med til at teste moduler i programmet.

Ansøgningsfrist er 15. december kl. 12:00.

Hvad får du ud af deltagelse i REMODEL-programmet?

 • Du får en generel forståelse af open source principper og nye, åbne forretningsmodeller.
 • Du får indsigt i forretningspotentialet i open source-principper for din specifikke virksomhed og din branche. 
 • Du får feedback og vejledning fra et internationalt ekspertpanel af forretningsudviklere, forskere og open source-innovatører.
 • Du lærer at bruge designmetoder som værktøj til at understøtte dine innovationsprocesser.
 • Du får valideret én af dine produkter eller produktidéer gennem co-creation med kunder og samarbejdspartnere
 • Du får en værktøjskasse af metoder og værktøjer, som du kan bruge fremover på tværs af din virksomhed.
 • Du får adgang til (og bliver en del af) et virksomhedsnetværk af ambitiøse, danske open source-innovatører.

Sparring med internationalt ekspertpanel
Udviklingen af virksomhederne i REMODEL-programmet sker i samarbejde med et slagkraftigt internationalt ekspertpanel af open source forretningsudviklere, iværksættere, forskere og innovatører, som virksomhederne opnår sparring og feedback fra undervejs.

Arbejde i design-drevent sprint-format
REMODEL-programmet er et 8-ugers forløb, hvor virksomhederne indgår i et design-drevet sprintformat, der tager dem på en forandringsrejse hen imod udviklingen af en økonomisk bæredygtig og nytænkende open source-baseret forretningsmodel.

Hvordan fungerer Sprint-formatet?

 • Virksomheden sætter et arbejdsteam, som dedikerer 4-6 timers arbejde pr. uge og arbejder fra virksomhedens egen adresse
 • Hver uge modtager virksomheden en digital arbejdspakke med instruks, videomaterialer, værktøjer og feedback på forrige uges arbejdspakke.
 • Alle deltagende virksomheder er med i et netværk, hvor det er muligt at sparre og udveksle erfaringer undervejs.
Sprintforløb

Kriterier for ansøgning og deltagelse
REMODEL programmet løber af stablen fra 5. februar til 23. marts 2018. Det er gratis at deltage, men der er kun plads til 10 deltagende virksomheder. For at ansøge skal du udfylde dette ansøgningsskema inden d. 15. december kl. 12.00.
Bemærk: Programmet gennemføres på engelsk.

For at ansøge skal du opfylde følgende kriterier:

 • Din virksomhed skal være en produktionsvirksomhed, som producerer og sælger fysiske varer eller delkomponenter til andre virksomheder eller private forbrugere. Virksomheden (og/eller produktionen) behøver ikke ligge i Danmark, men skal have dansk CVR-nummer og være registreret helt eller delvist i Danmark.

 • Du skal være villig til at sammensætte og dedikere et arbejdsteam på 2-4 personer, som vil bruge 4-6 timer om ugen i op til 8 uger (uge 6-12 i 2018) på at deltage i REMODEL-forløbet, samt deltage i kick-off event tirsdag d. 30. januar 2018.

 • Det er en fordel, hvis din virksomhed størrelsesmæssigt falder inden for intervallet 10-250 ansatte (SMV), omend også mikrovirksomheder/start-ups (1-9 ansatte) og store virksomheder (over 250 ansatte) kan ansøge.

I udvælgelsen af deltagende virksomheder sigtes der imod at skabe geografisk, størrelsesmæssig og branchemæssig spredning, således at der er repræsenteret virksomheder fra hele Danmark, fra forskellige brancher og i forskellige størrelser - med hovedvægt på virksomheder i SMV-feltet. Der lægges endvidere vægt på, hvor stærk den ledelsesmæssige opbakning til deltagelsen i programmet er.

Du får svar på din ansøgning inden udgangen af december 2017.

Ansøgningsskema
Ansøg via online skema.

Kontakt
Hvis du har spørgsmål til ansøgningskriterier, ansøgningsskema eller andre forhold, så kontakt gerne Programleder Christian Villum på cvi@ddc.dk eller telefon 20 87 71 53.

 

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox