Menu
Søg

Petra Hölscher

Seniorkurator ved Die Neue Sammlung designmuseum
Download billede

Dr. Petra Hölscher har studeret Art History, Romance Languages, German Literature og Industrial Anthropology ved Christian-Albrechts-University i Kiel. I 1999 blev hun ansat ved Staatliche Kunstsammlungen Dresen, hvorefter hun senere flyttede til München for at arbejde for Bayerische Verwaltung der staatlichen Schlösser, Gärten und Seen (Statsdepartementet for Bayerske Slotte, Parker og Søer). I Dresden var Petra ansvarlig for hovedudstillingen ”Jugenstil i Dresden – Bruddet med det Moderne” i 1999, og i München for udstillingen ”Pomp og Pragt – Møblerne i Residenz München” i 2002.

I november 2002 indtrådte hun i sin nuværende stilling som kurator, og siden 2007 har hun været seniorkurator ved Die Neue Sammlung designmuseum (www.die-neue-samlung.de). Her har hun kurateret udstillinger om internationalt industridesign og Studio Jewelry, samt udgivet en publikation og medforfattet flere bøger og artikler inden for området. Hun er desuden ansvarlig for museets opkøb inden for begge områder. Siden 2005 har hun holdt foredrag om designhistorie ved Ludwig-Maximillians Universitet i München, og mellem 2009 og 2011 desuden undervist ved Georg-Simon-Ohm-Hochshule i Nuremberg.

For tiden arbejder hun med design og designhistorie i Sydkorea samt en præsentation ved Munich Crative Business Week, og forbereder desuden en udstilling om studio jewelry-kunstner Tone Vigeland, som bliver vist på Pinakothek der Moderne i 2017.

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox