Menu
Søg
Værktøj: SMAOBOGAITDE
16. marts 2017
Af Maria Arndal, ImageConsult
Designvirksomheden ImageConsult har fokus på, at nogle gange skal man bare sætte i gang og prøve tingene af. Derfor arbejdet de med værktøjet SMAOBOGAITDE (Stjæl-med-arme-og-ben-og-gør-andres-idéer-til-dine-egne), som kan inspirere til nye forretningsudviklingsidéer og løsninger. Læs her hvorfor og hvordan man kan bruge værktøjet, præsenteret af ImageConsult.
imageconsult

Vi snakker og mødes og snakker og mødes - og mens vi venter på at have skabt den helt store plan er verden ændret. Designvirksomheden ImageConsult har fokus på, at nogle gange skal man bare sætte i gang og prøve tingene af. Hellere små forandringer og fejl end at vente 100 år på den perfekte plan. Det holder gang i forandringsmusklerne. Derfor anvender ImageConsult fx værktøjet SMAOBOGAITDE (Stjæl-med-arme-og-ben-og-gør-andres-idéer-til-dine-egne) til at sætte skub i en innovationsproces eller få et indspark af inspiration.

SMAOBOGAITDE (Stjæl-med-arme-og-ben-og-gør-andres-idéer-til-dine-egne)
Glem alt om abstrakte designværktøjer - dette værktøj er let og enkelt - og det virker. Lad dig inspirere af løsninger, idéer, produkter, kampagner fra helt andre brancher - og gør dem til jeres.

At arbejde med SMAOBOGAITDE handler om at finde inspiration fra helt andre brancher. Hvordan kan Legolands oplevelsesunivers inspirere forsikringsbranchen? Hvordan kan en IKEA-butik eller en drive-in-McDonalds inspirere til indretning af jeres messestand, showroom eller serviceløsninger? Hvordan kan e-shopping af modetøj inspirere dyrlægebranchens e-commerce? Hvordan kan bilvask eller biblioteket give idéer til jeres nye produktprogram eller kundeservice?

ImageConsult har for eksempel anvendt værktøjet i deres strategiske partnerskab med E-VET. Hos E-VET så ImageConsult et showroom der trængte til et kram, lidt kærlighed og en kickstart. Da det er en væsentlig del af E-VETs kursusramme og platform at vise produkterne og skabe mersalg, satte ImageConsult kursus- og salgsteamet hos E-VET i stævne til en dag ud af huset. Her skulle de arbejde intenst med designværktøjet SMAOBOGAITDE (Stjæl-med-arme-og-ben-og-gør-andres-idéer-til-dine-egne). Og det var lige præcis hvad der blev arbejdet med på en workshop på Rice-teria (RICE konceptbutik og -café) og i IKEA i Odense. De stjal ikke ting – men fik masser af inspiration, gode ideer og E-VET fik knoklet med at bruge designværktøjerne i praksis.

Også i leverancen fra ImageConsult til E-VET har benyttet SMAOBOGAITDE; Her har de stjålet med arme og ben fra B2C e-handelssites til E-VETs nye e-commerceplatform. ImageConsult spurgte: Hvad gør de bedste i branchen godt? Og lod dette inspirere til nye løsninger.

E-vet workshop
Kursus- og salgsteamet hos E-VET holder workshop i Rice-teria og IKEA, Odense.

Hvordan gør man så?
Vælg nogle helt andre brancher end din egen. Analyser, udforsk og kortlæg, hvad de gør og lav en fortolkning af det over til dine produkter og løsninger. Det kan både gøres på de store linjer eller detaljeret på en udvalgt udfordring, fx fra wayfinding til sådan- kommunikerer-vi-til-kunderne. Udvikl masser af hurtige idéer ud fra de andres idéer, og vælg de bedste til at udvikle videre på.


Denne tekst er tilgængelig under en Creative Commons CC-BY-NC-ND licens. Læs mere

imageconsult
Merete Due Paarup og Maria Arndal fra ImageConsult

Værktøjet er præsenteret af ImageConsult
ImageConsult er et strategisk kommunikations- og designbureau. Hos ImageConsult arbejder de med koncept og kampagneudvikling, design og facilitering af processer med en jysk tilgang til at “det skal ses på bundlinjen”. 

ImageConsults spidskompetence er skabe energifyldte kreative forstyrrelser. ImageConsult er 7 faste folk på bureauet og samarbejder derudover med en lang række faste freelance/spidskompetencer fra journalister, kodere, kokke, fotografer, filmfolk, fårehyrder...

ImageConsult knokler med alt fra analogt til digitalt, fra servicedesign til sikkerhedskoncepter, fra e-læring til samskabelse, fra apps til pop-up events.

Info
Kontakt ImageConsult

Maria Arndal, maria@imageconsult.dk
Merete Due Paarup, mdp@imageconsult.dk

Læs mere om ImageConsult på imageconsult.dk

Publikation
Download værktøjer

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox