Menu
Søg
Smart Greater Copenhagen: Designdrevet regional strategi for fremtidens digitale samfund
24. juli 2017
Et nyt samarbejde mellem Region Hovedstaden og Dansk Design Center er skudt i gang. Fremtidens digitale samfund skal nemlig bygge på borgeres reelle behov og skabe innovativ forretning og vækst for virksomhederne i regionen.
Designgreb skal sikre involvering af visionære og strategiske aktører i udviklingen af fremtidens digitale byer.

Hvordan skal vi arbejde med digitale byer og landområder i fremtidens Greater Copenhagen? Og hvordan sikrer vi, at vi designer digitale løsninger, som er værdifulde for borgerne og som skaber nye forretningsmuligheder for virksomhederne?

Region Hovedstaden og kommunerne er gået i gang med at udvikle en Smart Greater Copenhagen strategi. Med ønsket om en ambitiøs og holistisk strategi, der samler kommuner, borgere og virksomheder i en fælles retning for fremtidens digitale samfund i Greater Copenhagen, er Region Hovedstaden og Dansk Design Center gået i partnerskab om at udvikle og gennemføre en designdrevet og brugerinvolverende strategiproces.

Strategien skal pege frem mod fremtidens digitale samfund, skal sætte borgere og brugere i centrum for de digitale løsninger og give bud på de forretningsmæssige muligheder og værditilbud, det bringer. Processen kører i efteråret 2017 og vil med forskellige designgreb sikre involvering af visionære og strategiske aktører i en række tematiske workshops, udforske borgeres og virksomheders konkrete udfordringer, co-designe fremtidsscenarier og afdække vækstpotentialer.

Startskuddet lyder den 16. august med eventet Digital Future Lab, som afholdes i Space10’s inspirerende lokaler. Her samles førende aktører, virksomheder og eksperter inden for feltet og arbejder på fremtidens scenarier og innovative løsninger sammen. Eventet er ‘by invitation’. Har du ikke modtaget en invitation, men vil gerne involveres i processen, så tag fat i projektleder Monica Maria Moeskær.

Første workshop Tech + Green = New Bizz  afholdes d. 6. september som meetup under Techfestival og stiller skarpt på vækst- og forretningsmuligheder, når teknologi møder klima-, sundheds og mobilitetsudfordringer. Eventet er åbent for alle, der deltager i festivalen, men kræver tilmelding via sitet.

Fakta

Projektejer: Region Hovedstaden, Center for Regional Udvikling

Styregruppe & arbejdsgruppe: Region Hovedstaden, kommunerne i Hovedstadsregionen, CLEAN og Gate 21

Designrådgivere: Dansk Design Center

Kontakt: Projektleder Monica Maria Moeskær, mmm@ddc.dk

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox