Menu
Søg
Sundhed og det gode liv er målet – data og kunstig intelligens er midlet
22. februar 2018
SIRI-Kommissionen er klar med anbefalinger til, hvordan data og kunstig intelligens kan medvirke til at styrke danskernes sundhed.

Implementering af teknologi skal ske ud fra, hvilke behov vi ønsker teknologi skal hjælpe os med at løse. Det er en af hovedkonklusionerne i SIRI-kommissionens anbefalinger på sundhedsområdet til regeringen. Konklusionerne blev præsenteret ved et debatarrangement på Christiansborg, hvor førende eksperter indenfor sundhed og teknologi debatterede et sundere Danmark.

SIRI-kommissiones anbefalinger: Det gode liv gennem kunstig intelligens.

Præsentationen blev faciliteret af Dansk Design Center, hvor programleder for Design Sundhed Sara Gry Striegler lægger vægt på, at de nye teknologier aldrig skal være et mål i sig selv:

”Der er en tendens til at tage udgangspunkt i teknologien og se hvad den kan løse for os. Men nu, hvor teknologien stormer frem og det sundhedsvæsen, vi kender i dag, er under stigende pres, må vi nødvendigt se på mennesket først og spørge os selv: Hvad er det for et sundhedsvæsen vi ønsker og drømmer om?”, understreger Sara Gry Striegler.

LÆS OGSÅ: I sundhedssektoren er fremtiden mennesket – ikke teknologien

Dokument
Læs SIRI-kommissionens anbefalinger
Om SIRI-kommissionen

SIRI-kommissionen er nedsat af Ida Auken, Radikale Venstre, og Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen. Kommissionens deltagere kommer fra erhvervslivet, universiteterne og arbejdsmarkedet parter. Dansk Design Centers programleder for Design Sundhed, Sara Gry Striegler, er medlem af SIRI-kommissionens sundhedsarbejdsgruppe.

SIRI-kommissionen vil skabe opmærksomhed om de forandringer kunstig intelligens og digital disruption skaber i vores samfund i almindelighed og på vores arbejdsmarked i særdeleshed – herunder hvad forandringerne betyder for os som mennesker.

Seneste

Seneste
Nyhedsbrev
Få nyheder om Dansk Design Centers aktiviteter direkte i din inbox