Undersøgelsen viser blandt andet, at 39% af virksomhederne angiver, at design spiller en vigtig rolle for deres innovation og produktudvikling. 28% af virksomhederne siger, at design er en af deres tre vigtigste konkurrenceparametre. 33% siger, at virksomheden kunne have gavn af nye værktøjer, der kunne styrke innovationsevnen og sætte mere tempo på produktudviklingen. Og 42% mener, at det vil gavne danske virksomheders forretning, hvis Dansk Design Center kan bidrage til, at de arbejder mere målrettet med design.
De følgende spørgsmål (17-20) viser, at omkring en tredjedel af virksomhederne angiver at design spiller en vigtig rolle for virksomheden. Mange af disse kunne være i målgruppen for DDC. 12-18% af disse virksomheder arbejder ikke med design i dag.
Der er flest virksomheder (49%), der er uenige (21%) eller meget uenige (28%) i, at de primært arbejder med design, når de af andre årsager skal lave ændringer i deres produkter.
Der er ikke fundet stor forskel i den primære anvendelse af design mht. virksomhedernes størrelse og geografi.
Der er forskel mht. brancher – der er flere der er enige (51%) og færre der er uenige (30%) i ”Fremstillingsvirksomheder”, mens der er færre enige (18%/29%) og flere der er uenige (58%/56%) i brancherne ”Bygge og anlæg” og ”Engroshandel og detailhandel”.
Mere end en tredjedel af virksomhederne (39%) er meget enige (18%) eller enige (21%) i, at design spiller en vigtig rolle for virksomhedens innovation og produktudvikling.
Der er ikke fundet stor forskel mht. virksomhedernes størrelse og geografi.
Der er branchemæssige forskelle: Fremstillingsvirksomheder er mere enige (56%) og Bygge og anlæg er mindre enige (15%).
Lidt under en tredjedel af virksomhederne (28%) er meget enige (12%) eller enige (15%) i, at design er en af de tre vigtigste konkurrenceparametre for virksomheden.
Der er ikke fundet stor forskel mht. virksomhedernes størrelse, geografi og branche. Dog er der færre enige (9%) i Bygge og anlæg.
En tredjedel af virksomhederne (33%) er meget enige (10%) eller enige (23%) i, at virksomheden kunne have gavn af nye værktøjer, der kunne styrke vores innovationsevne og/eller give os mere tempo på produktudviklingen.
Der er lidt færre af de små virksomheder (5-9 ansatte) der er enige (21%) i forhold til gennemsnittet på 32%.
Der er branchemæssige forskelle: Fremstillingsvirksomheder er mere enige (49%) og Bygge og anlæg er mindre enige (18%).
Virksomhederne har mange forventninger til hvilke af opgaverne som DDC varetager. De giver i gennemsnit 3,6 svar på spørgsmålet.
Der er en pæn tilslutning til alle de foreslåede opgaver (42%-66%)
En femtedel af virksomhederne (22%) svarer ingen af nævnte opgaver (14%) eller ved ikke (8%)
Der er store forskelle mht. hvilke opgaver der forventes varetaget set i forhold til både branche og geografi, jf. tabelrapporten herom.
Fire ud af 10 af de adspurgte virksomheder (42%) mener i høj grad (27%) eller i meget høj grad (15%), at DDC kan hjælpe danske produktionsvirksomheder med at arbejde mere målrettet med design.
Halvdelen af virksomhederne (50%) kan angive de typer temaer de ville være interesseret i, at Dansk Design Center skulle tilbyde ydelser eller produkter indenfor. Der er i gennemnit afgivet 2,3 svar per virksomhed.
Lidt under halvdelen af virksomhederne (41%) kan ikke nævne nogen platform.
Der er kun små forskelle på geografi , virksomhedsstørrelse og branche.
Der er mange gode kommunikationskanaler for DDC
Den bedste måde at kommunikere til den design- eller produktansvarlige i virksomhederne er gennem Google (47%) og de sociale medier Facebook (45%) og LinkedIn (37%).
Herefter kommer erhvervspressen (35%), Nyhedsbreve (35%), Branche/fagmedier (31%), regionale og lokale medier (28%) samt messer og konferencer (25%).
Der er små forskelle på brancher og en meget lille forskel på geografi og virksomhedsstørrelse.